Bejelentkezés vagy Reg!

USER:
PASS:

Fórumok
- Első Magyar AudiKlub - :: Fórumok :: AudiKlub Fórum :: Fórum

<< Előző téma | Következő téma >>
BLOG
Oldal:  [1] 2
Moderátorok: Po-Béla, emiklos, poison, audiklub, lipy
Ez a téma zárolva
Szerző Üzenet
Balage
2016.05.01 - 23:26
Budapest

Regisztrált tag #43
Regisztrált: 2010.06.30 - 13:54
Üzenetek: 718
Sziasztok! Valamelyikőtök tud olyan szakembert, Budapesten aki a gyári működő ECU-t illetve egy tökéletesen azonos gyártási paraméterekkel kódokkal rendelkező másik vezérlőegységet, össze tud hangolni, a motorral és a 20-éves gyári imoval is? Szereztem egy másik vezérlőt, és ez utóbbit fel szeretném chippeltetni, picit erősebbre! Úgy hogy plug&play legyen mind a kettő, adott esetben! Az lenne a legjobb ha valamelyik chiptuningos társaságot javasolnátok, aki csinált már ilyet, és bónus-ajándék volna ha teljesítményméréssel, quattrot is mérő paddal rendelkeznének! A bringa A4-b5 2.8 Quattro ACK 30-szelep!

autochip írta ...

Audi chiptuning típustáblázat: LINK

Chiptuning és tuningbox részletes összehasonlítás: LINK

Audi Chip tuning referencia videó: LINK

R32_A3_8p_24V Quattro
Vissza az elejére
autochip
2016.03.03 - 20:22
autochip

Regisztrált tag #9952
Regisztrált: 2016.03.03 - 20:11
Üzenetek: 2
Audi chiptuning típustáblázat: LINK

Chiptuning és tuningbox részletes összehasonlítás: LINK

Audi Chip tuning referencia videó: LINK

[ Módosítva 2016.03.09 - 22:22 ]
Vissza az elejére
Balage
2016.02.24 - 18:08
Budapest

Regisztrált tag #43
B6 1.9-TÁDÉ jó választás! Öcsém is sokat pályázik vele, ~7-8-éve vette 3-4-évesen , és belerakott azóta +190.Ezret! Gyakorlatilag egy váltót talán lendkereket kuplungot és sallangokat kellett cserélnie, illetve ablakemelő motorokkal avant hátsó ablaktörlőmotorral, csövezéssel, rozsdásodó díszlécekkel szopott! Ezen kívül, olajat, féktárcsát és betétet, illetve szilenteket lengőkart kért, úgyhogy összességében baromi megbízható szerintem!

pumpingiron91 írta ...

Szia, sajnos én is hallottam pár rossz tapasztalatot vele kapcsolatban... Mondjuk a pd-ről sokkal több negatív élményről tudok. Ott sajnos a hengerfejet lehet gyengepontnak tekinteni. És A4-ből van valami amit ajánlanál? Benzint nem szeretnék, mert sokat pályázom és most olcsó a dízel ilyen 1.5millió környékén nézegetek autókat.

[ Módosítva 2016.02.24 - 18:18 ]

R32_A3_8p_24V Quattro
Vissza az elejére
pumpingiron91
2016.02.20 - 18:30
Solymár

Regisztrált tag #1279
Regisztrált: 2011.11.27 - 18:36
Üzenetek: 31
Szia, sajnos én is hallottam pár rossz tapasztalatot vele kapcsolatban... Mondjuk a pd-ről sokkal több negatív élményről tudok. Ott sajnos a hengerfejet lehet gyengepontnak tekinteni. És A4-ből van valami amit ajánlanál? Benzint nem szeretnék, mert sokat pályázom és most olcsó a dízel ilyen 1.5millió környékén nézegetek autókat.

FPeter írta ...

pumpingiron91 írta ...

Sziasztok, véleményteket és tapasztalatotokat szeretném kérni az alábbi motor típust illetően; 2.5 V6 dízel 163le.
Milyen fogyasztása lehet kb? A6 avant kézi váltós
Mennyire szervízigényes?
Mik a tipikus meghibásodásai?
Előre is köszi

Mennyi a fogyasztása? Évi pár szerelő, meg párszázezer alkatrészre... Ja, meg némi gázolajat is kér...

Viccet félretéve, nem hiszem hogy bárki jó szívvel ajánlaná a V6 2.5-öst, mert nem a legjobban sikerült konstrukció sok szempontból... Az 1.9PD sokkal tartósabb, vagy egy erősebb benzines autógázzal, és ugyanannyit fog enni vagy kevesebbet... Benzinesből ráadásul előbb találsz egy elfogadható állapotút - dízel vonalon elképesztő állapotok uralkodnak, több mint egy évembe telt mire találtam egy normális állapotú példányt, és vagy 30 passatot, a4 a6-ot megnéztem. Xarrá tört, a fele már a tetején is járt ennyi idős korára, hámlik a 3-4 féle festék, a motor okádja a füstöt stb stb stb - tényleg szörnyű...

Vissza az elejére
FPeter
2016.02.20 - 18:20
Regisztrált tag #8399
Regisztrált: 2015.03.08 - 14:50
Üzenetek: 67
pumpingiron91 írta ...

Sziasztok, véleményteket és tapasztalatotokat szeretném kérni az alábbi motor típust illetően; 2.5 V6 dízel 163le.
Mennyire szervízigényes?
Előre is köszi

Mennyi a fogyasztása? Évi pár szerelő, meg párszázezer alkatrészre... Ja, meg némi gázolajat is kér...

Viccet félretéve, nem hiszem hogy bárki jó szívvel ajánlaná a V6 2.5-öst, mert nem a legjobban sikerült konstrukció sok szempontból... Az 1.9PD sokkal tartósabb, vagy egy erősebb benzines autógázzal, és ugyanannyit fog enni vagy kevesebbet... Benzinesből ráadásul előbb találsz egy elfogadható állapotút - dízel vonalon elképesztő állapotok uralkodnak, több mint egy évembe telt mire találtam egy normális állapotú példányt, és vagy 30 passatot, a4 a6-ot megnéztem. Xarrá tört, a fele már a tetején is járt ennyi idős korára, hámlik a 3-4 féle festék, a motor okádja a füstöt stb stb stb - tényleg szörnyű...
Vissza az elejére
pumpingiron91
2016.02.20 - 16:56
Solymár

Regisztrált tag #1279
Regisztrált: 2011.11.27 - 18:36
Üzenetek: 31
Mennyire szervízigényes?
Előre is köszi
Vissza az elejére
Balage
2016.02.18 - 18:25
Budapest

Regisztrált tag #43
Hogy rohan az idő, tojáshéjasokból is őstagok lettek!! ;-) Bocs tudjátok, hogy régen jártam már felétek erre, és lehet hogy az új ismeretleneknek szófosónak tűnnék! A régiek, még talán emlékeznek a rövid és végig-olvashatatlan körmondataimra! Úgyhogy a fék-tuning téma feldolgozásáig, vissza is vonulnék! ;-) HajráF, hajrá Fiatalság!
Latya írta ...

Tudod hogy iszom szavaidat!!!
Azóta (5-6 éve) mondhatom hogy kiismertem a sajátom platformjának titkait, és próbálom visszaszolgálni a belém invesztált energiát!
Respect felétek!

[ Módosítva 2016.02.18 - 18:26 ]

R32_A3_8p_24V Quattro
Vissza az elejére
Latya
2016.02.17 - 19:41
Letenye

Regisztrált tag #353
Regisztrált: 2010.09.13 - 13:06
Üzenetek: 1407
Balage írta ...

Latya írta ...

OFF: Amiket Balage szokott írni azokat Inkább magyarra kéne lefordítani néha... ON

;-) Ha sértődékeny lennék és hiú, akkor a középső ujjamat lengetném feléd ;-) ! De nem teszem, hisz másként és máshol szocializálódtam, és nyilván néha grammatikailag helytelenül fogalmazom! Így csak csendesen veszem tudomásul, hogy ez itt már nem az a hely, amiért egykor ez az oldal létrejött, majd amelyet néhány évvel később kimentettünk! S vélhetően, nem csak a nyelvtani helyesség kopott ki (adott esetben belőlem) hanem a másik oldalról a megismerés és megértés művészete is! Úgyhogy magyarról magyarra f-ordító szótár fent van a hálón, aki meg többé és bölcsebbé szeretne válni, mások szívásának tapasztalatából, az majd megkeres priviben! Boldog Karácsonyt! ;-)

Tudod hogy iszom szavaidat!!!

Amúgy osztom FPeter véleményét. Anno nekem is hatalmas váltás volt a sok szakit, meg az újoncokhoz való emberséges hozzáállást látni. Ezúton is köszönök mindenkinek mindenféle segítséget!

Azóta (5-6 éve) mondhatom hogy kiismertem a sajátom platformjának titkait, és próbálom visszaszolgálni a belém invesztált energiát!

Respect felétek!

[ Módosítva 2016.02.17 - 19:43 ]

Vissza az elejére
FPeter
2016.02.14 - 19:22
Regisztrált tag #8399
Regisztrált: 2015.03.08 - 14:50
Üzenetek: 67
Balage írta ...

Latya írta ...

OFF: Amiket Balage szokott írni azokat Inkább magyarra kéne lefordítani néha... ON

;-) Ha sértődékeny lennék és hiú, akkor a középső ujjamat lengetném feléd ;-) ! De nem teszem, hisz másként és máshol szocializálódtam, és nyilván néha grammatikailag helytelenül fogalmazom! Így csak csendesen veszem tudomásul, hogy ez itt már nem az a hely, amiért egykor ez az oldal létrejött, majd amelyet néhány évvel később kimentettünk! S vélhetően, nem csak a nyelvtani helyesség kopott ki (adott esetben belőlem) hanem a másik oldalról a megismerés és megértés művészete is! Úgyhogy magyarról magyarra f-ordító szótár fent van a hálón, aki meg többé és bölcsebbé szeretne válni, mások szívásának tapasztalatából, az majd megkeres priviben! Boldog Karácsonyt! ;-)

Nekem pont azért szimpatikus ez a társaság, mert itt nem az a menő, akiről éppen több pénzt gombolt le a márkaszervíz - nem akarok nevesíteni de konszerntárs típusfóruma, ahol egy épeszü technikai válasz nem született, csak sznobkodás ment, meg versenyeztek hogy ki hagyott éppen többet a pénztárnál - persze azóta hogy ezt tapasztaltam eltelt 4-5 év, a típusból a legfiatalabb is már nem 2 hanem 7 éves, így lehet a társaság is átformálódott már ott - de itt a kezdetektől azt tapasztaltam hogy az emberek szeretik a kocsijukat, szeretnek benne molyolni, javítgatni, az értelmes kérdésekre gyakran vannak tippek/megoldások, így szívesen is járok ide, bár időnként a munka miatt eléggé read-only módban csak... PEACE
Vissza az elejére
Balage
2016.02.14 - 19:19
Budapest

Regisztrált tag #43
vityoo írta ...

De jól néz ki, kiváncsian várom a leírást én is főleg a hátsó, mert én csak 269x22-es méretig jutottam el a B5-ön, és úgy tudtam hogy ezen túl 280 és 310 tárcsák léteznek, utóbbi csak 18" alá. Ez a 304mm-es tárcsa bizgerálja a fantáziám

Vityoo! A fenti hátsó tárcsa története 310*22-es diszkoszról indul, de sajnos nem fért be a 17"-felni alá, ezért kapott egyedi adaptert a kengyel, és ezért lett a 310-esből végül 3-3mm leesztergálva! Így már Te is sejted, miként lett a 304mm-es hátsó fék, és mennyire tölti majd ki a 17collos felnik űrterét!! ;-) Gyári régi A8-S8-as fékkengyel, konkrétan 269-272mm-es hűtött vastag 22-es hátsó tárcsát enged csak önmagába, (mindenféle adapter és közdarab-konzol nélkül) én a korábban mellékelt féknél, 280-astárcsát esztergáltattam vissza 272-re! A lényeg a fékcsövezésen van, illetve az ET-irányon történő szintezésen, a választott tárcsák tekintetében, no meg a kézifék befogásán és a kábelhossz pozicionálásán! Tavasz vége nyár eleje lesz a feldolgozásból, és a képes dokumentálásból, mert nem érek rá, mostanság ezt feldolgozni! ;-)

R32_A3_8p_24V Quattro
Vissza az elejére
Balage
2016.02.14 - 19:02
Budapest

Regisztrált tag #43
Latya írta ...

R32_A3_8p_24V Quattro
Vissza az elejére
Latya
2016.01.02 - 11:25
Letenye

Regisztrált tag #353
Regisztrált: 2010.09.13 - 13:06
Üzenetek: 1407
Balage írta ...

loldma írta ...

Balage írta ...

Huhhh! Eléggé kicserélődött a matéria mióta nem jártam erre 1-2-éve! ;-) Csendesen tenném fel a kérdést, hogy érdekes lehet itt egy b5-ös kotri fék-upgrade-jeinek részletes leírása, fényképekkel egyebekkel történő dokumentálása, (ahogy az időm engedi) vagy hagyjuk, és felesleges lenne vesződni vele... Hmmmm? üdv.: B.

mindenképp! Ha kell, lefordítom angolra is

Oké! December 15.-ig kell elkékülnöm az autómmal, s ezt követően ha tudok lopni szabad pillanatokat a megszámlált időmből, akkor mindenképpen összegzem az elmúlt 3-év kudarcait és fejleményeit a b5-kotri fék-upgrade-jének kapcsán! Azt nem ígérem, hogy minden dokumentumot, fotót, gyártmánytervet rajzot, (torzítások és adattitkosítások nélkül) megosztok majd a tisztelt nagyérdeművel, de a projekt, a vállalás és a dokumentáció mindenki számára megismerhető része, érthetővé és megítélhetővé fogja tenni, hogy ki milyen áron, és áldozatokat vállalva vágjon hasonló projektbe! Addig legyen elég annyi, hogy kvázi 17"-os felnik mögé bepasszírozható, legnagyobb konstrukciót céloztam meg, elérhető és megfizethető áron, rengeteg; ismeretlennel és megannyi szívással, vargabetűvel, míg a végső kombinációhoz eljutottam! A téma: elöl egy 345mm-es 30-as diszkoszt szorongató HP2-es megoldás, míg hátul egy 304mm-es tárcsát fékezgető 43-as Lucas feloperálása, a b5-quattro, meglehetősen kötött, és improvizációt nehezen engedő futóművére! Történetünk klonklúziója,bár tanulságos lesz, de inkább elrettentő példaként, mintsem plug&play eposzként fog a (sokak szerint "agyatlan" és miértekkel tűzdelt) kísérletezések emlékkönyvébe bekarcolódni! Úgyhogy nem kell lefordítanod szerintem semmilyen más nyelvre! ;-)

Vissza az elejére
vityoo
2016.01.02 - 07:19
Bp.

Regisztrált tag #494
Regisztrált: 2010.11.13 - 09:13
Üzenetek: 754
Balage írta ...

Muthe írta ...

Na végre egy engem is érintő dolog! Már nagyon várom!

Ízelítőként annyit; hogy munkaközi állapotban, már a bemintázott kengyeleken látható: az első 345/30-HP2 fék, 17" felnivel;
LINK
-továbbá a hátsó 304/22-es tárcsán lévő Lucas 43-as, éppen hogy belefért a 17"-os görgőbe! ;-) Ott a súlyozást már ésszel és precízen kell elvégezni!
LINK

De jól néz ki, kiváncsian várom a leírást én is főleg a hátsó, mert én csak 269x22-es méretig jutottam el a B5-ön, és úgy tudtam hogy ezen túl 280 és 310 tárcsák léteznek, utóbbi csak 18" alá. Ez a 304mm-es tárcsa bizgerálja a fantáziám

B3 1.8E DZ
B5 1.8TQ AEB
B3 1.8(T)Q
Vissza az elejére
Balage
2015.11.15 - 15:04
Budapest

Regisztrált tag #43
Muthe írta ...

Ízelítőként annyit; hogy munkaközi állapotban, már a bemintázott kengyeleken látható: az első 345/30-HP2 fék, 17" felnivel;
LINK
-továbbá a hátsó 304/22-es tárcsán lévő Lucas 43-as, éppen hogy belefért a 17"-os görgőbe! ;-) Ott a súlyozást már ésszel és precízen kell elvégezni!
LINK

R32_A3_8p_24V Quattro
Vissza az elejére
Muthe
2015.11.09 - 07:25
Bp. 18.ker

Regisztrált tag #1017
Regisztrált: 2011.06.22 - 07:04
Üzenetek: 136
Balage írta ...

loldma írta ...

Balage írta ...

Huhhh! Eléggé kicserélődött a matéria mióta nem jártam erre 1-2-éve! ;-) Csendesen tenném fel a kérdést, hogy érdekes lehet itt egy b5-ös kotri fék-upgrade-jeinek részletes leírása, fényképekkel egyebekkel történő dokumentálása, (ahogy az időm engedi) vagy hagyjuk, és felesleges lenne vesződni vele... Hmmmm? üdv.: B.

Oké! December 15.-ig kell elkékülnöm az autómmal, s ezt követően ha tudok lopni szabad pillanatokat a megszámlált időmből, akkor mindenképpen összegzem az elmúlt 3-év kudarcait és fejleményeit a b5-kotri fék-upgrade-jének kapcsán! Azt nem ígérem, hogy minden dokumentumot, fotót, gyártmánytervet rajzot, (torzítások és adattitkosítások nélkül) megosztok majd a tisztelt nagyérdeművel, de a projekt, a vállalás és a dokumentáció mindenki számára megismerhető része, érthetővé és megítélhetővé fogja tenni, hogy ki milyen áron, és áldozatokat vállalva vágjon hasonló projektbe! Addig legyen elég annyi, hogy kvázi 17"-os felnik mögé bepasszírozható, legnagyobb konstrukciót céloztam meg, elérhető és megfizethető áron, rengeteg; ismeretlennel és megannyi szívással, vargabetűvel, míg a végső kombinációhoz eljutottam! A téma: elöl egy 345mm-es 30-as diszkoszt szorongató HP2-es megoldás, míg hátul egy 304mm-es tárcsát fékezgető 43-as Lucas feloperálása, a b5-quattro, meglehetősen kötött, és improvizációt nehezen engedő futóművére! Történetünk klonklúziója,bár tanulságos lesz, de inkább elrettentő példaként, mintsem plug&play eposzként fog a (sokak szerint "agyatlan" és miértekkel tűzdelt) kísérletezések emlékkönyvébe bekarcolódni! Úgyhogy nem kell lefordítanod szerintem semmilyen más nyelvre! ;-)

"Turbo lag is that short period of time when the car next to you thinks they are going to win."
Vissza az elejére
Balage
2015.11.08 - 18:21
Budapest

Regisztrált tag #43
loldma írta ...

Balage írta ...

[ Módosítva 2015.11.08 - 18:23 ]

R32_A3_8p_24V Quattro
Vissza az elejére
loldma
2015.11.03 - 16:18
Budapest XIII / XI / VIII

Regisztrált tag #660
Regisztrált: 2011.01.10 - 14:56
Üzenetek: 929
Balage írta ...

Vissza az elejére
Balage
2015.10.27 - 23:01
Budapest

Regisztrált tag #43

R32_A3_8p_24V Quattro
Vissza az elejére
aakicee
2015.04.16 - 07:08
Regisztrált tag #8471
Regisztrált: 2015.04.16 - 06:31
Üzenetek: 1
Ez a blog topik, nem az adminhoz topik.

[ Módosítva 2015.04.16 - 07:08 ]

OMAIR
Vissza az elejére
Joey
2012.03.14 - 20:40
Kistarcsa

Regisztrált tag #21
Regisztrált: 2010.06.16 - 19:40
Üzenetek: 1562
Sziasztok,

A mai nappal új szolgáltatással bővült az oldalunk: elindult a BLOG.

Nézzétek, értékeljétek, kommenteljétek!

Nektek készült, használjátok egészséggel!

T D I
Vissza az elejére
Oldal:  [1] 2  

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF