Hír: : 2010 Audi A5 2.0TFSI Quattro - Teszt
(Kategória: Teszt)
Küldte:
2010.07.03. - 08:24:42

2010 Audi A5 2.0TFSI Quattro - Teszt

"Aki csak meglátja szerelem első látásra. Nehéz úgy elmenni mellette hogy meg ne ragadna rajta a szemünk." - írja egy Angol napilap -A recept egyszerű! Fogunk egy lefaragott külsőt, 19,5 "kerekek (ami nem kicsit ráülteti az aszfaltra) és a zsír gumik, 6 sebességes kézi váltó és az autó sportosságot sugároz.
A 256 N/M-es nyomatékot már a nagyon alacsony 1500-as rpmen megkapjuk, ami hihetetten morgó hangot ad neki. Nagyon jól fogja az utat, és a nagy nyomatéknak hála erőteljes kigyorsításokra képes. Az A5 egy igazi vezető autós, nagyon pontos, nagyon kiszámítható kezelési tulajdonságokkal. Mintha látná a sofőr gondolatait.

Persze nem azért vesz az ember audit, mert jól morog a motor, a páratlan szép bőr belső ami szinte alapfelszereltség még nagyob kényelmet és eleganciát sugároz, viszont még mindig egy sport autóról beszélünk. Az audi híres arról, hogy autói belsejére is odafigyel.Az ülések kényelmesek, a váltókar mögött pedig megtalálható az MMI vezérlő gomb amivel nem csak a 3. generációs navigációt, a telefont de az autó több fő funkcióját is szabályozhatjuk. Itt most sorolhatnám az esőérzékelős ablaktörlőt, tolató érzékelők és a kamera, kiváló fények Automatikus be / ki kapcsolása, Bluetooth telefon-párosítás, hangutasítások, Homelink garázs ajtónyitás, de ez mind-mind már megszokott az A5-nél (bárcsak az öreg ezeréves dachia-jában és elérhető lett volna, amikor anyu hívott minket, hogy hol késünk már a piacról).
A hátsó ülések kényelmesek lehetnek egy átlagos testfelépítésű és magasságú utasnak, de hát nem is egy kirándulós autórol beszélünk, amivel a család +2 kosárlabdás csemetéje a hátsóülésen bejárja a Mátrát. Azért ha mégis beültetik őket, akkor sincs gond, mert az elektromosan állítható első fejtámláktól úgyis kilátnak

Összességében szeretjük a sok apró kis dolgot amit az Audi csinál, a vezetés sokkal kényelmesebb és szórakoztatóbb velük.
Sajnos, van néhány dolog nem-gyerebe. A biztonsági öv nem állítható függőlegesen, ami azért egy hosszabb úton igencsak kicakkozhatja a nyakunkat. A hatalmas napfénytető amit csak buktatni lehet, nem értem miért nem került ebbe is egy csúsztatható, úgy mint pár testvérébe (A3, Q5, Q7)? Mindenesetre aki érezni akarja a szelet a hajába, az inkább vegye meg a cabrio változatot.
Ezek az apró hibák azért nem fognak nagy hasfájást okozni nekünk, hiszen az óriási belső kényelem, kissé szerény 2.0TFSI motor, bizony igen inspiráló.Végtére is, az A5 egy olyan autó, amit csak szeretni lehet. Amikor leállunk vele a parkolóba, biztos hogy visszalesünk a válunk fölött, és elégedetten mosolygunk, tervezve a délutáni Shoppingolást a kedvesünkkel, mert azért kibírható ha egy ilyen autóval megyünk a közeli TESCOba.
Ezen hír származási helye: - Első Magyar AudiKlub -
( http://www.audiklub.hu/news.php?extend.11 )


Oldal létrehozási idõ: 2.2747 másodperc, 0.0619 lekérdezési idõ. Adatbázis lekérdezés: 28. Memória használat: 1,597kb